Fridolf
 2,5 år sommaren 1995

Fridolf

Den första Grabben. Oj vad jag hade längtat många år efter en hund. Han är född i Halvarsviken 27/2 1993 hos Ann-Sofie och Olle Olsson. Deras blandis Frida (Newfoundland och Flat) hade blivit tjuvparad av Viktor en Golden från Mellanängen. Ägare Agneta och Bosse Larsson. Som vi skojat om denna parning.

-Det skulle bli fina trevliga valpar, sa vi men slog bort det. Nu ville djuren själva annat så när Viktor smet hem till Frida tog de tillfället i akt. Det var en helt oplanerad. Ingen visste att hon hade valpar i magen. Den första killen i kullen föddes ute. Fridolf var den enda i kullen som var goldenfärgad.

Tre underbara år fick vi tillsammans.

Gibson
4 månader

"Gibson" Vidjoels Humprey Bogart

Första gemensamma hund. Född 10/3 1998. En helt underbar Gordonsetter. Mer vild än tam som de flesta unga stående fågelhundar. Tyvärr blev han inte äldre än nio månader.

Milasbild

6 år vintern 2005

"Milas" I-Vassens Prosciutto

Vår första flat. Född på mattes födelsedag den 20/12 1998 som den enda bruna valpen i Murklans första kull. En stor flat med hjärtat på rätta stället. Han hälsade alla med blöta pussar så att det krävdes handduk att torka sig med. En verklig nallebjörn som blev både eftersökshund och älghund tillsammans med husse Janne, tillsammans var de verkligen ett riktigt radarpar. Frisk och stark och utan skador fram till och med älgjakten 2007. Det blev hans sista. Vi fick nästan nio underbara år tillsammans.

 

 


Mozart

 

Mozart I-Vassens Snowman  
Flatcoated Retriever

Född i den 23/12 2001 hos Eva Thorén Söderström i Rimbo. Mattes och husses andra bruna flat.

Mamma är Lopplådans Mutbara Murkla och pappa är Semtegens Coppertino Rosso.

 

flatapp

Mozart  hösten 2012

Genom åren har Mozart och matte varit med på utställningar och jaktprov, älgjakter (med husse), Workingtester, sektionskamper och Flatmästerskap med varierat resultat. 

 Några av de bästa meriterna är

2:a pris utställning juniorklass
2:a plats i nybörjarklass på Flatmästerskapet i Garpenberg 2005
2:a pris på jaktprov i Munktorp 18 augusti 2007
1:a pris på jaktprov i Kratte Masungn 19 augusti 2007

                                        Mozart apporterar

Mozart i profil

Mozart1

Fick somna in den 13 juni 2013. 11.5 år.

Älskade grabb sov i frid. Jag saknar dig så!

 

Tippen 27 juli

 

 

 

Tippen född den 10/3 2008 hos Pål Thoresen i Ytre Enebakk, Norge.
Husses första egna hund och vår första Kleiner Münsterländer.
Förstår ni att det är lätt att falla för denna underbart gulliga valp.
Idag ingen valp men lika underbar.
Hundvärldens Alfons Åberg: vänta ska bara…
Nu har husses all träning gett resultat.

Tippen

Ung Tippen  Tippen & Husse3  Tippen   DSC_0583

Tippen stånd

 

Tippen 2

 

Motstå denna?

"Tippen"Lokkeberget´s Ice-Tip

 

Tippen har startat på 5 prov med fantastiska resultat. Han har gått till pris i alla prov utom ett, Bolunda den 3/10.Anledningen var ett rådjur som hade ”gömt sig” i viltstängslet mot E18 där Tippen och hans partner i släppet, KLM Kjölripans Balder, bestämde sig för att det får vara någon måtta på frestelserna. Tippen följde efter längst och med fullt skall vilket inte bör premieras under en fågeltävling. Däremot visar han sig vara en duktig allround hund som driver med skall och han har visat sig besitta egenskaper som ställande hund på ex. vildsvin. Husse är väldigt nöjd med hur Tippen har utvecklat som jakthund. Han är mycket följsam och har mycket ”will to please” i sig. Under skogsjakterna så håller han en bra kontakt med mig, vilket gör revieringen lite trång. Men eftersom vi jagar i vargland så tänker jag inte försöka ändra på det. Vi får gå lite mer istället och hoppas på att det bästa. Det har betalat sig med alla lydnadskurser och all träning. Vi saknar bara det sista lilla, ”pricken över i:et”, men det kommer nog under nästa säsong.

Eftersom Tippen är min första stående fågelhund så måste jag träna mer än vad han gör för att ligga steget före och kunna förutse vad som kan hända och hur man skall korrigera ett felaktigt beteende.  

Pål Thoresen (uppfödaren i Norge) skriver i vår gästbok: -Janne har gjort Tippen till en jäkligt bra jakthund. 

Så husse sträck på dig, till vårsäsongen kör vi stenhårt båda två//Tippen

Skitglad hund

 

 

Tippen Lokkeberget´s Ice-Tip                  Kleiner Münsterländer

Född den 10 mars 2008 hos Pål Thoresen i Ytre Enebakk, Norge. Husses första egna hund och vår första munsterländer. Förstår ni att det är lätt att falla för denna underbart gulliga valp. Idag ingen valp men lika underbar. En hund som är lik Alfons Åberg: Vänta ska bara...Vi får väl se vad det blir av honom.

 

hund m matskål

Tippen stånd


Tippen 5 veckor

Tippen profil

En stilstudie av Tippen från sommaren 2010

Tippen 1  Tippen-2  Tippen-8

Tippen-4  Tippen-3 Tippen-5