Fridolf
 2,5 år sommaren 1995

Fridolf

Den första Grabben. Oj vad jag hade längtat många år efter en hund. Han är född i Halvarsviken 27/2 1993 hos Ann-Sofie och Olle Olsson. Deras blandis Frida (Newfoundland och Flat) hade blivit tjuvparad av Viktor en Golden från Mellanängen. Ägare Agneta och Bosse Larsson. Som vi skojat om denna parning.

-Det skulle bli fina trevliga valpar, sa vi men slog bort det. Nu ville djuren själva annat så när Viktor smet hem till Frida tog de tillfället i akt. Det var en helt oplanerad. Ingen visste att hon hade valpar i magen. Den första killen i kullen föddes ute. Fridolf var den enda i kullen som var goldenfärgad.

Tre underbara år fick vi tillsammans.

Gibson
4 månader

"Gibson" Vidjoels Humprey Bogart

Första gemensamma hund. Född 10/3 1998. En helt underbar Gordonsetter. Mer vild än tam som de flesta unga stående fågelhundar. Tyvärr blev han inte äldre än nio månader.

Milasbild

6 år vintern 2005

"Milas" I-Vassens Prosciutto

Vår första flat. Född på mattes födelsedag den 20/12 1998 som den enda bruna valpen i Murklans första kull. En stor flat med hjärtat på rätta stället. Han hälsade alla med blöta pussar så att det krävdes handduk att torka sig med. En verklig nallebjörn som blev både eftersökshund och älghund tillsammans med husse Janne, tillsammans var de verkligen ett riktigt radarpar. Frisk och stark och utan skador fram till och med älgjakten 2007. Det blev hans sista. Vi fick nästan nio underbara år tillsammans.

 

 


Mozart

 

Mozart I-Vassens Snowman  
Flatcoated Retriever

Född i den 23/12 2001 hos Eva Thorén Söderström i Rimbo. Mattes och husses andra bruna flat.

Mamma är Lopplådans Mutbara Murkla och pappa är Semtegens Coppertino Rosso.

 

flatapp

Mozart  hösten 2012

Genom åren har Mozart och matte varit med på utställningar och jaktprov, älgjakter (med husse), Workingtester, sektionskamper och Flatmästerskap med varierat resultat. 

 Några av de bästa meriterna är

2:a pris utställning juniorklass
2:a plats i nybörjarklass på Flatmästerskapet i Garpenberg 2005
2:a pris på jaktprov i Munktorp 18 augusti 2007
1:a pris på jaktprov i Kratte Masungn 19 augusti 2007

                                        Mozart apporterar

Mozart i profil

Mozart1

Fick somna in den 13 juni 2013. 11.5 år.

Älskade grabb sov i frid. Jag saknar dig så!